Hej Ole og alle i andre.

Så er vi endelig konnet hjem.

Vi havde en fin tur ned til Fyns Hoved, men den gamle træbåd som vi kom for at se på, var ikke noget. Den var lige til ophug.

Da vi kom ned til havnen, fik vi motorproblemer, og smed ankeret lige uden for havnen. Der stod en mand inde på molen, og han forstod , at vi havde problemer, og han kom hurtigt i en fiskerbåd og slæbte os ind. Det var kun en bagatel, og efter en halv time var vi kørende igen. Vi blev afhentet, og var ude og se på vraget,

Vi blev natten over, men tirsdag morgen var der for hård vejr at sejle i, så vi tog den med ro, og gættede kryds og tværs hele dagen.

Onsdag morgen lovede de aftagende vind, så vi sejlede ud kl. 07. men vendte om igen. Søerne ned i Odense fjord var rimelig store, mere end 2 m. og der var halv storm.

Det flovede lige så stille, og kl. 14 sejlede vi for en god vind. Men i løbet af et par timer blev det vindstille, og så måtte motoren i gang.

Vi sejlede så op til østsiden af Djursland, og ankrede op ud for Æbeltoft.

Næste morgen var der lidt vind, men efter 3 timer var vi igen for motor.

Vi gik ind til Bønderup og fik benzin, og videre til Hals hvpr vi overnattede.

Næste morgen igen vindstille, og for motor hele vejen igennem limfjorden. Da vi kom ud fra Løgstør, var der fin vind nedover i en halv time, og så vindstille. og vi havde ikke mere end 2 l. benzin tilbage. Så vi lå med daskende sejl, og så trak det op til tordenvejr. Det begyndte så at blæse igen, og l løbet af to timer havde vinden været kompasset rundt 2 – 3 gange. Lige så snart der var vind i sejlene, svang vinden, og jeg kunne starte forfra med at stille om på dem.

Da tordenen var ovre, var vinden i syd, og vi måtte krydse nedover i en halv pelikan.

Da vi manglede 1 km. til Hvalpsund. kom motoren i gang igen, og vi var i havn kl 23. og så på hovedet hjem i seng.

Vi siger tak for en god Pinse, og det vil glæde os, hvis vi igen kunne mødes.

Kirsten og Poul

Tumle D 28

Billeder følger senere.