Nu har jeg gået og været frygteligt misundelig på Nick og hans nye rulleforstag.

Så da jeg jo er en rigtig nordjysk fedterøv har jeg forsøgt at finde et billigt alternativ.

Jeg har i mange år kommet meget til Polen, som jo også er søsportsnation, og jeg tænkte at de måtte da have fundet en billig måde at lave rulleforstag på. Så jeg begyndte at blande mig i nogle polske sejlfora.

Der var der en der sendte mig et billede af et rulleforstag man kan anvende med eksisterende forsejl og forstag.

Man skal simpelthen bare afmontere sit forstag, evt korte det lidt op, og så sætte rullen på i bunden af forstaget, og svirvlen på i toppen af forstaget.

Så skulle et almindeligt sejl, med løjter og det hele, kunne sættes på forstaget. Derefter skulle det være muligt at rulle sit sejl på forstaget.

Jeg tror nu nok at det kan være lidt hårdt ved sejlet og der kan måske også være et problem med sejlet måske vil “shagge” lidt mere, da der jo ikke er en profil til at sikre at sejlet bliver holdt “fast” langs hele forliget.

På den anden side kan det sikkert fungere fint, hvis man ikke bruger rulleforstaget til at rebe forsejlet, men kun til at stryge det. Man har jo stadig sin genua 2 og stormfok der også kan bruges i dette rulleforstag.

Prisen er ca. 650 – 700 zl (1250 – 1350 kr) og man skal ikke have nyt forsejl (selv om de fleste Drabanter nok trænger til det) og man kan anvende sine mindre sejl, som alt andet lige nok sejler bedre end en rebet Genua 1.

Så jeg overvejer kraftigt at prøve et af disse rulleforstag.

Er der nogen der har erfaring med denne type rulleforstag?

Mvh Jan Holst