Ohøj!

Jeg har sat mig for at lave en Lazy-Jack til D144. Og så gik der sport i at finde ud af hvad det egentlig kan koste at lave sådan én, og hvordan det kan gøres. Det er der kommet en skræddersyet sag ud af, til under 200 kr.!

Jeg har kigget mig omkring og læst mig igennem hvad andre i ind- og udland har gjort af erfaringer. Og hvis man så kombinerer det hele – incl. noget har fra siderne – så bliver det ganske enkelt og ganske billigt og let!

Første erkendelse er, at det ikke er nødvendigt at have blokke i Jacken; der er ikke noget i en Lazy-Jack der skal arbejde under belastning, så de blokke man oftest ser imellem de enkelte sektioner er ikke nødvendige. De er stattes derfor af kovser – jeg har brugt hvide nylon-kovse for at gøre dem så usynlige som muligt.

Næste erkendelse er, at én blok nok er god at have, nemlig i Lazy-nedhaleren – se tegning. Den er udelukkende nødvendig fordi jeg har valgt kun at have én fælles nedhaler i stedet for en til hver side. Det bliver Lazy’en hverken dyrere eller billigere af, for man sparer en cleat, som koster det samme som en blok.

Endnu en erkendelse er, at blokke formentlig heller ikke er nødvendige i toppen – her kan et par velvalgte bøjler monteret tæt ved masten på undersiden af Salingshornene gøre det. En anden god – bedre? – løsning er en foret lineløber på hver side af masten under salingshornene.

Voila, nu kan vi lave en god og billig Lazy-Jack 🙂

Jeg vedhæfter en tekning og en materialeliste. Jeg har bestræbt mig på at finde goe men billige materialer og mest muligt usynlige løsninger. Jeg er helt sikker på, at det kan gøres bedre hvis man vil, men foreløbigt skal denne løsning prøves 🙂

Mvh. Jens, D144